top of page
IMG_3499-.jpg

Sconnerten FYLLA

Bygget

Værft

 

Passagerer

Historien

 

1922

Nyborg Skibsværft

Niels Peter Waldemar Dreyer

Godkendt til 40 passagerer

Længe

Bredde

Dybde

Tonage

Motor

28,40 m

7,7 m

3,3 m

122,09 Brutto register ton

236hk Scania diesel

logo.png

Skonnerten FYLLA blev bygget i 1922 under navnet FYN til et rederi i Marstal, og herfra blev den sat i fart på Nord- og Østersøen. Efter 7 år på Nord- og Østersøen blev skonnerten købt af rederiet Grønland A/S og sendt på fiskeri ved Grønland under navnet FYLLA. De sidste 10 år af Grønlandstiden var skibet ejet af en færing, der byggede det om, så det kunne fungere som fryse-skib. FYLLA hentede får og fisk fra de mindre bopladser på kysten til de større opsamlingshavne, hvor lasten blev omladet og fragtet videre til Danmark.
I 1979 blev FYLLA købt at Fyns Amtskommune og blev i de efterfølgende tre år indrettet som lejrskoleskib som et beskæftigelsesprojekt for unge arbejdsløse i Odense.
Ved årsskiftet 2006/2007 blev FYLLA overdraget til Fylla Fonden, der viderefører driften af skibet med formålet, at det primært skal fungere som undervisningsskib, og derudover bliver det også brugt til lejrskoler og private chartersejladser.

En Skonnert er et skib der er anvendt i hele verden. Skonnerten har minimum to master, hvor masten eller masterne i agter vil være højest. Der er gaffelsejl på alle master, samt stagesejl mellem den forreste mast og bovspryd og klyverbom.

bottom of page